prijsvraag

Op 14 Mei 1942 kwam ik ter wereld in de Jordaan in Amsterdam.
Na een leuke jeugd kwam ik op 9 jarige leeftijd al in aanraking met een accordeon, waarna ik hem nooit meer heb losgelaten.

Vanaf mijn 13de verjaardag speelde ik al op bruiloften en partijen, en toen, December 1959 leerde ik mijn huidige vrouw Mien kennen.
Met een knipoog vertel ik mensen wel eens dat ik ben gevallen op haar gepoetste glimmende schoenen.
5 Maanden later trouwde we al en op 5 November 1960 kwam onze zoon René ter wereld.


Na nog een tijd als timmerman te hebben gewerkt en ook nog speelde op bruiloften ben ik om precies te zijn op 8 April 1963 een avond gaan proef spelen in Café de Kuil in Amsterdam. Mijn 1ste album, VIZE VERZE is daar toen live opgenomen.Het werd zo’n hit dat ik er uiteindelijk een gouden plaat voor heb gekregen.

Ik heb daar 6 jaar, 6 dagen per week gewerkt en besloot toen om in Café Neuf te gaan werken in de Van Woustraat in Amsterdam.
Na daar 9 maanden te hebben gewerkt kregen Mien en ik de kans om een zaak over te nemen in de 2de Nassaustraat in Amsterdam, wat we ook hebben gedaan.De naam was niet moeilijk, ik was flink en heet Jan, dus de optelsom was zo gemaakt.

Café Bolle Jan.
Het werd een befaamd café, waar de mensen uit heel Nederland langs kwamen om een gezellige avond te hebben met heel veel live music en natuurlijk een drankje.


Mijn 2de album, VERZE VIZE, is opgenomen met heel veel van onze klanten.Met een bus vol zijn we naar een studio gereden in Baambrugge, waar we met een drankje de opnames hebben verricht, met onze eigen klanten op de achtergrond.

Na daar 11 jaar met plezier te hebben gewerkt besloten we om het huidige Café Bolle Jan te kopen. De opening, November 1981, moest in 3 dagen verdeeld worden, zoveel vaste klanten hadden we.

Met Mien vormde ik het zangduo Jan en Mien.
Verschillende singles hebben we gemaakt waaronder Kleine blonde Mariandel, tranen op schiphol, de zuiderwind en nog veel meer. Meerdere malen hebben we in muziekprogramma’s gestaan, zoals op volle toeren en op losse groeven. Mien zingen en ik spelen, daar kwamen de mensen voor.Gezellige Amsterdamse meezingers en natuurlijk ook de pikante liedjes. Veel mensen heb ik begeleid, waaronder Johnny Jordaan, Willy Alberti, Len del Ferro en Leo Fuld, die o.a.bekend was van het nummer Jiddische Memme.

Met Mien als zangeres en René als zanger werd ook dit een geweldig succes.Nog steeds komen er klanten uit alle delen van Nederland waarvan ik er heel veel begeleid heb op de accordeon.Mijn dochter Nancy werkte toen ook al bij me en het was, en is nog steeds een echt familie bedrijf. Na jaren hard te hebben gewerkt besloten Mien en ik het iets rustiger aan te gaan doen, maar nog steeds werkte ik er een dag of 4 in de week.

Mijn dochter Nancy zet nu het familie bedrijf voort en het is nog steeds een geweldig café waar nog steeds mensen uit heel Nederland komen en iedere dag weer een feest is, en waar Mien en ik nog graag binnen wandelen.
Accordeon speel ik nog steeds, nu voor mijn eigen plezier.
Live Music is er nog steeds elke avond.

Neem dus gerust even een kijkje op onze site om onze zangers te leren kennen en, om op de foto’s te zien dat er qua gezelligheid nog steeds niks is veranderd.

Bolle Jan en Mien